Så sover du bättre och mår bra

Sömn behövs för att både kroppen och hjärnan ska få den vila och återhämtning som behövs. När du sover varvar kroppen ner och viktiga hormoner bildas. Om du sover gott på natten får du bättre förutsättningar att stå emot diverse påfrestningar som stress och sjukdomar.

För att du ska må bra behöver du sova. Sömn är livsviktigt för att både kroppen och knoppen ska fungera optimalt. Om du sover för lite kommer det tids nog att påverka ditt mående. Det finns många negativa effekter av att sova för lite. En grundförutsättning för att kunna få en god natts sömn är att ha en skön säng och framförallt en bra kudde. Om du vill ha en riktigt bra kudde ska du kolla in Engmo Dun Cecilia som ger det perfekta stödet för ditt huvud. Alla sover olika och behöver olika stöd. Kudden finns därför som låg, medium och hög för att kunna passa det allra flesta.

“Sömn är en livsviktig vila för oss människor.” Läs mer här

Sömn är grunden till välmående

Du kan inte själv bestämma vilken kvalité du får på din sömn men du kan ge dig själv rätt förutsättningar för att få sova bra. Lägg ifrån dig mobilen eller surfplattan i god tid innan du ska sova för att varva ner. Hjärnan påverkas negativt av det blåa ljuset från skärmar. Låt skärmarna också stanna utanför sovrummet. Varva ner ordentligt innan det är dags för sängen för att vara avslappnad och redo för sömn. När du sover bra kommer du också att må mycket bättre och vara bättre rustad för alla utmaningar som finns i livet.